Utställningsdebut på möjligheternas galleri!

Gemma Vlek och Maja Bökwall

Gemma och Maja beundrar sitt Elviskollage samtidigt som de berättar att detta är första gången de ställer ut på ett konstgalleri. I skolan, på Framtidskompassen i Vellinge har de under några veckors tid arbetat ämnesövergripande, mellan bild och musik. Eleverna har bekantat sig med ikoniska musiker som Elvis Presley, fördjupat sig i musik från 1900-talet, hur den påverkat dagens musiker och vad som krävs av en artist för att betraktas som en ikonisk förebild. De har arbetat i grupp och varje grupp har kortfattat motiverat vilka ställningstagande som ligger till grund för deras kollage. Många besökare har uttryckt sin uppskattning över att kollagen kommunicerar en respekt för människors olikheter och rätt att visa känslor och få vara de personer de är.

Mårten Nordqvists bok, Långa valpen flyttar in, beundras av många.

Beatrice Lundgren

Beatrice Lundgren tillsammans med sin design av dräkter till karaktärerna Amor och Psyke, samt konstbilden Balans.

Eleven har skapat en tecknad 3D-serie om Futurismen och 3D-konstbild som heter Samhället.

Alva Alphed

Alva Alpheds konstbild Svärta och design av scenkläder till Amor och Psyke.

Ida Tarifa Norlund

Ida Tarifa Norlund och hennes konstprojekt Fyra årstider.

Jag som uppdaterar detta inlägg har förmånen att under de senaste åren ha varit lärare till dessa kreativa tonåringar i årskurs 8 och 9. Jag tycker det känns fantastiskt att få vara med på deras utställningsresa. Många besökare har beundrat deras alster.

Läs gärna om utställningen i Pernilla Nielsen Negrens artikel i Skånska dagbladethttps://www.skd.se/2019/06/13/unga-staller-ut-pa-kvis/

Det finns fortfarande möjlighet för er som vill se deras utställning. Sista utställningsdagen äger rum söndagen den 16 juni kl 11-15.

Galleri KVIS hälsar alla besökare varmt välkomna!

Bild och text av Christina Karlsson

Vill du se deras och övriga utställares alster så finns

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *