Årsmötet den 6 april 2020

I vanliga fall brukar vi hälsa alla medlemmar hjärtligt välkomna till vårt årsmöte och det har vi naturligtvis gjort i år också, men med anledning av situationen med Coronavirus uppmanar vi er att stanna hemma vid minsta lilla symptom. Vi som närvarar vid årsmötet kommer att vara noga med att tvätta händer, hålla avstånd och att hålla mötet relativt kort.

Styrelsen i Galleri KVIS via Christina Karlsson

Galleri KVIS är tillfälligt stängt med anledning av nya direktiv kring situationen med Coronaviruset…

Det är mycket som händer just nu. Den senaste tidens utveckling av Coronavirusets spridning är en situation som är ny för oss alla. Många har hört av sig och undrat hur det blir med utställningar och öppettider på galleriet.

I skrivande stund vet vi att den utställning som skulle pågått just nu, dvs under perioden 28 mars – 5 april är inställd. Pirkko Hamberg, Karin Hansson och Ulf Lundell återkommer senare i höst.

I skrivande stund finns det planer på att påskens utställning med målningar av Frida Wallins färgstarka människor och landskap ska lysa upp galleriet. Hennes utställningsperiod pågår den 10 – 19 april 2020.

Vi värnar om konstlivet i Svedala, samtidigt som det finns mycket ny information att ta ställning till. I eftermiddags kom regeringen med helt nya direktiv som innebär förbud mot sammankomster på mer än 50 personer, så nu behöver vi återigen landa i nya besked och ta reda på vad detta innebär för galleriet. Vi hoppas på att snart kunna återkomma med närmare besked om hur det blir med kommande utställningar på galleriet.

Vad tänker ni om situationen? Skriv gärna i kommentarsfältet och berätta.

Ta väl hand om er!

Styrelsen i Galleri KVIS

via ordförande Christina Karlsson

Finissagehelg med livemåleri!

Spännande filmprojekt på gång, dokumentärfilmaren Jarl Hagberg kommer till Galleri KVIS för att dokumentera Ronnie Holmbergs livemåleri.

Kom och se Ronnie Holmberg måla och berätta om våra fornnordiska sagor och mytologier.

Sista utställningshelgen äger rum nu den 7:de och 8:de mars kl 11-15. Varmt välkomna!

Samtidigt med Ronnie Holmberg utställning pågår en utställning med fina verk av Agneta Andreasson, Eva Bengtsson och Margaretha Persson.

Välkomna till Galleri KVIS!

En helg med konst och musik

Ronnie Holmberg och Carmen Söderberg

Fornnordisk folktro och mytologi är temat i Ronnie Holmbergs målningar. Kom och se hur det går med ”storhetsvansinnet” när han arbetar vidare på den målning som är tänkt att bli 10 meter.

Lördagen den 15 februari kl 13.00 bjuds det dessutom på musikunderhållning när Ronnie Holmberg sjunger och Carmen Söderberg spelar.

Ronnie Holmberg och Carmen Söderberg

Ronnie Holmberg

Utställningen rymmer så mycket mer. Kom och se Agneta Andreassons Öländska landskap, Eva Bengtssons nymålade Heden och Margaretha Perssons grafik.

Agneta Andreasson

Eva Bengtsson

Margaretha Persson

Utställningen är öppen på lördagar och söndagar kl 11-15. VÄLKOMNA!

Mer info om utställningen kan ni läsa i Skånskans artikel

Storhetsvansinnet fortsätter, den 8 februari – 8 mars 2020

Artikel i Sydsvenskan 2019

Storhetsvansinnet fortsätter på Galleri KVIS. Jättemålningen som påbörjades i början av förra året kommer att ställas ut på galleriet, samtidigt som Ronnie Holmberg målar vidare för att nå målet som är en tio meter lång målning på temat nordisk folktro, sagor och mytologi. Förra årets utställning omtalades i hela kommunen med omnejd, samt uppmärksammades l media.

Den 8 februari kl 11.00 inviger Ronnie Holmberg årets utställningsperiod på Galleri KVIS. Tio meter är mycket målning, kommer han att nå sitt mål? Vilka sagoväsen kommer att växa fram på årets målarduk? Var ska målningen hänga? Kommer han att hålla något föredrag i år? Vilka happenings kan vi vänta oss under utställningsperioden? Frågorna må vara många, men det vi vet är att det blir vernissage nu på lördag den 8 februari kl 11-15.

Ta med släkt, vänner och ditt bästa gallerihumör så ses vi på Galleri KVIS!

Varmt välkomna!

Styrelsen i Galleri KVIS, via Christina Karlsson

Utställningsprogram år 2020

Vi ser fram emot ett nytt spännande utställningsår i konstens tecken!

Fasta öppettider på Galleri KVIS är lördagar kl 11-15 och söndagar kl 11-15. Vill du ta med en grupp och besöka galleriet mitt i veckan så försöker vi ordna det. Kontakta oss på kvis@gallerikvis.se så förmedlar vi kontakt med utställande konstnär.

8 februari – 8 mars Ronnie Holmberg, Storhetsvansinnet håller i sig: folktro och mytologi – akryl

14 – 22 mars Irene Rembert, Maj-Lis Jensen och Ingrid Hägerklint, akvarell och olja. Thea Therry (postumt) – keramik

 28 mars – 5 april Pirkko Hamberg, Karin Hansson och Ulf Lundell

10 april – 19 april påskhelgen Maria Yrsa Rönneus, Akvarell, smycke, Frida Nordvall, blyerts och tusch

25 april – 3 maj Yvonne Walthers, Ambient Ocean (människor, djur och varelser i marin miljö), akryl, slagmetall, bläck Inställt

9 maj – 17 maj Lise Thorup, akryl, betong, glas

23 maj – 31 maj Flygfän Från När och Fjärran: Ulf Kaunitz, Naturfoto och Ulf Andersson, Doris Bentmar, Ann-Christin Haffling, Kerstin Kaunitz, Christin Mattisson och Jeanette Öberg, akvarell

6 – 14 juni Malmö Urban Sketchers, arrangör: Christina Forsberg

20 juni – 28 juni Mats Sjöström, fotografi och Siw Sjöström, akryl

4 juli – 12 juli Retrospektiv minnesutställning för Sven G Ahlm postumt

18 juli – 26 juli Släktkonst Hedin-Karlsson

1-9 augusti Söderslättsmärktas temautställning, GLÄDJE

15 augusti – 23 augusti Edward Kapusta akvarell

29 augusti – 6 september Eva Bengtssons keramikgrupp

12- 20 september RTPs fotogrupp, fotografi

26 september – 4 oktober Svedala kommuns kulturkalas den 3 oktober

10 oktober – 18 oktober Marie Holgersson akryl och Ingela Johansson akvarell

24 oktober – 1 november Pirkko Hamberg, Karin Hansson och Ulf Lundell

7 november – 15 november Martin Hedenmo – akryl

21 november – 6 december KVIS medlemmar temautställning: ÄNGLAR

Observera att små ändringar i programmet vad gäller tekniker och namn på utställningar kan tillkomma efterhand som vi får in kompletteringar från utställande konstnärer.

Varmt välkomna till möjligheternas galleri!

GALLERI KVIS styrelse via Christina Karlsson

Målning av Christina Forsberg

Vi önskar eder alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Akvarell av Christina Karlsson

Vi vill tacka alla våra medlemmar, besökare, utställare och samarbetspartners för ett fantastiskt år i konstens tecken!

Galleriet håller stängt över jul- och nyårshelgen. Öppnar igen lördagen den 1 februari 2020. Då är det Ronnie Holmberg som inviger utställningsåret genom att måla vidare på sin serie av gigantiska målningar med temat folktro- och fornnordisk mytologi.

Galleri KVIS styrelse 2019
Bakre raden fr. vänster: Eva Bengtsson, Margaretha Persson, Ulrika Liljenström.
Främre raden fr. vänster: Yvonne Fors, Ann Margreth Albin, Christina Karlsson och Christina Forsberg.

Galleri KVIS är möjligheternas galleri! Galleriet drivs helt och hållet av ideella krafter och ditt medlemskap är en investering i konst- och kulturlivet i Svedala kommun med omnejd.

Ditt medlemskap är lika värdefullt oavsett om du vill vara stödmedlem eller om du vill vara med och påverka genom aktivt engagemang. Det räcker att du är intresserad av konst. Ett medlemskap kostar ringa 100 kr/kalenderår, och i den summan ingår dessutom en lott i vårt årliga populära konstlotteri för medlemmar. Du blir medlem genom att sätta in 100 kronor på bankgiro 5621- 1964. Glöm inte att uppge namn och adress! För säkerhets skull sänd även namn, adress och e-postadress, i ett e-postmeddelande kvis@gallerikvis.se, då adress inte alltid syns på formuläret vi får från banken.

En riktigt God Jul önskar vi er alla!

GALLERI KVIS styrelse

via Christina Karlsson

Härlig julstämning på Galleri KVIS adventsutställning 2019

Julgransdoften blandas med noter av glögg och pepparkakor. Konstverk, konsthantverk och hantverk sprider en härlig känsla av skaparglädje och kreativitet. Tjugosju utställare förgyller galleriet med målningar i olika tekniker, fotografier, glas, keramik, textiler, vykort, träsniderier, almanacka och poesibok.

Utställare: Monica Ahlbin, Eva Bengtsson, Helena Birath, Yvonne Fors, Christina Forsberg, Ann-Christine Haffling, Ronnie Holmberg, Monika Johansson, Barbro Jönsson, Christina Karlsson, Kerstin Kaunitz, Ulf Kaunitz, Lars Krantz, Anders Kämpe, Birgitta Larsson, Jacob Liljenström, Ulrika Liljenström, Leif I.R. Lindén, Roland Molin, Blanka Nantin, Nina Paulnitz. Margaretha Persson, AnnKristin Thönnersten, Frida Wallin, Jan Wendt, Anneli Vinsencius, Jeanette Öberg,

Utställningen är öppen:

Lördagen den 30/11 kl 11-15

söndagen den första advent, den 1/12 kl 13 – 18 (observera att konstlotteriet för medlemmar äger rum kl 18.00)

lördagen 7/12 kl 11-15

söndagen den 8/12 kl 11-15

Välkomna till Möjligheternas galleri, Galleri KVIS!