Ljusare tider!

Vi vill lyfta och fira ljuspunkter i tillvaron genom att arrangera ett konstkalas med temat: Ljusare tider. En samlingsutställning med fokus på det som gör oss lyckliga, får oss att må bra och njuta av livet.

Vi hoppas på många inspirerande alster i olika tekniker i form av målningar, fotografier, keramik, glas, textil, poesi och annat. Antalet verk/person beror på hur stor plats dina alster tar och hur många som anmäler sig men räkna med ca 3-5 verk/person.  

Utställningen pågår den 2 – 10 oktober 2021.

Öppettiderna kommer att vara lördag och söndag kl 11 – 15. (Räkna med att du som ställer ut kan behöva att hjälpa till och vakta utställningen vid något tillfälle)

 Inlämning av alster sker under veckan före utställningen (dag och tid meddelas senare). Det kostar 100 kr/medlem att delta i utställningen. Deltagaravgiften betalas till vårt bankgiro 5621- 1964, senast en vecka före utställningen, kom ihåg att märka din inbetalning med namn och adress.

Vill du delta i utställningen så anmäl dig före den 15 september till kvis@gallerikvis.se. Skriv vad du vill ställa ut, hur många verk och ungefärlig storlek på dina alster. Om du vill delta men ännu inte är medlem så går det bra att lösa medlemskap samtidigt som du anmäler dig.

Välkommen!

Styrelsen i Galleri KVIS

Utställningsprogram augusti – december 2021

Många ändringar har skett i vårt utställningsprogram under året, precis som i övriga samhället, och vi tackar för er förståelse för detta. Just nu är galleriet tillfälligt stängt pga att väggen i passagen ska åtgärdas, men tiden går fort så snart är det dags för nästa utställning. Kolla in vårt utställningsprogram och boka in besök i era agendor. Alla är välkomna till Galleri KVIS och det är alltid fri entré.

7-15 augusti Akvareller av Christina Hovler Tyvärr inställd

21- 29 augusti Keramik i blandade former. Arrangör: Eva Bengtsson

4 -12 september Akvarell av Eva Pedersen

18 -26 september: Tema: Fåglar. Ulf Andersson, Yvonne Fors, Ann-Christin Haffling, Kerstin Kaunitz, Ulf Kaunitz, Christin Mattisson, Jeanette Öberg

2 -10 oktober Konstkalas med tema: Ljusare tider

16 – 24 oktober Göran Carlberg

30 oktober – 7 november Vi8 Pirkko Hamberg

13 – 21 november Dorte Jörck-Ramberg

27 november – 12 december Adventsutställning med tema: Änglar

Välkomna!

Galleri KVIS

Artmoney, Monokromt skapande och Urban sketching; Skapardagar i juni 2021

Dag 1: Årets skapardagar inleddes under ledning av Margaretha Persson som höll ett informativt och inspirerande föredrag om Artmoney, därefter fick alla kursdeltagare skapa egna motiv i storlek 12×18 som är kännetecknande för Artmoney. I slutet av dagen samlade vi ihop våra alster och reflekterade kring våra motiv och dagens skapande.

Dag 2: Temat var Monokromt och dagen arrangerades av Ulrika Liljenström som inspirerade oss att skapa helt utan krav på prestationer. Vi pratade om den röda färgen och därefter startade vi upp med att gemensamt måla på samma avlånga papper. Slutresultatet blev inte en röd matta till innergården som man tro när man ser bilden, utan motivet blev ett underlag som vi klippte sönder och arbetade vidare på för att skapa våra egna monokrona kollage.

Dagen innehöll massor av kreativitet och upplag till idéer och skaparglädje. Avslutningsvis samlade vi ihop våra alster och förde ett givande samtal om arbetsprocessen och slutresultatet. Alla fick möjlighet att ventilera dagens tankar och befästa nya erfarenheter via givande samtal om konst och kreativitet.

Dag 3: Ulf Andersson inledde med att berätta om Urban sketching. Vi fick värma upp med uppdrag i perspektivlära och därefter gav vi oss ut på fältet för att teckna av arkitekturen och livet i Svedala. Under en timmes tid var var och en av oss djupt koncentrerade och engagerade i att återskapa det vi såg framför oss.

Alla tecknade av samma område och ändå blev våra alster helt olika lite beroende på ur vilket perspektiv och med vilket fokus vi valde att se och teckna.

Årets skapardagar erbjöd möjligheter att möta konst och skapande med olika tekniker, material och ur tre olika perspektiv, samt möjlighet att ta sig utanför sin egen komfortzon och bekanta sig med nya tekniker och konstföreningar. Det var framförallt givande att träffas kring ett gemensamt intresse och få tal del av varandras tankar, kunskaper, tips & trix, och målningar.

Tack till er som deltog under dessa dagar, utan er hade skapardagarna inte varit möjliga att genomföra. Stort tack till Margaretha Persson, Ulrika Liljenström och Ulf Andersson för att ni delade med er med era kunskaper och arrangerade våra skapardagar i konstens tecken. Det känns fantastiskt att vi har så mycket kompetens och skaparglädje i anslutning till Galleri KVIS. Möjligheternas galleri.

Bild och text av Christina Karlsson, ordförande

Skapardagar 2021

Äntligen!!!

Årets skapardagar äger rum på Galleri KVIS kl 11- 15, måndagen den 28 juni – onsdagen den 30 juni 2021. Tre dagar med tre olika ämnen. Max 8 personer (inklusive kursledaren) så det är först till kvarn som gäller. Kostnad per deltagare är 100 kr/dag + ev kostnad för material. Du måste vara medlem för att deltaga. Om du inte redan är medlem så går det bra att bli medlem genom att sätta in 100 kronor på bankgiro 5621- 1964 (Kom ihåg att märka din inbetalning med namn och adress).

Måndagen den 28 juni: Artmoney med Margaretha Persson. Margaretha berättar om Artmoney, hur det fungerar och alla målar sina egna verk som ska vara i storleken 12×18 cm.Ta med dina egna färger att måla med: akvarell eller tusch. Mer info om Artmoney: https://artmoney.org/about

Tisdagen den 29 juni: Monokront med Ulrika Liljenström. Vi skapar tillsammans första delen av kursen och individuellt andra delen av dagen. Oömma kläder, för det kan bli kladdigt. Ta med egen sax och om möjligt limstift.

Onsdagen den 30 juni: Urban sketching med Ulf Andersson. Ulf berättar om Urban sketching och sen går vi ut och målar tillsammans. Du får enklaste penna och papper av oss, men ta med dina egna favoriter av färger/pennor/kritor/penslar/papper.

Anmälan till kvis@gallerikvis.se Kom ihåg att meddela vilken eller vilka dagar du vill deltaga i. Deltagaravgiften betalas till KVIS bankgiro 5621- 1964, före kursstarten. Kom ihåg att märka din betalning med för- och efternamn.

Välkommen med din anmälan!

12-20 juni Ingrid Hägerklint, Jeanette Unger Skou, Therese Linnér och Ulla Salven

Ingrid Hägerklint och Jeannete Unger Skou visar verk i akvarell och akryl i entrérummet.

Ulla Salvén och Therese Linnér, mor och dotter, ställer ut på Galleri KVIS i inre rummet. Abstrakt konst i akryl, akvarell och tusch. Ulla och Therese kommer ursprungligen från Småland men Therese har bott i Skåne i 17 år varav i Svedala 8 år. Ulla bor i Kalmar.

I samband med den ofrivilliga isoleringen p.g.a. pandemins utbrott tog hobbymålandet fart ordentligt, då de båda kände ett behov av att få utlopp för frustration och kreativitet.

Ulla målar abstrakt med dova färger. Mörker möter ljus. Uttrycksfullt men milt.

Therese målar oftast abstrakt med mycket färg och djup. 

Ingrid Hägerklint

Jeanette Unger Skou

Ulla Salvén

Ulla Salvén

Therese Linnér

Therese Linnér

Therese Linnér

Therese Linnér

Galleriet är öppet som vanligt på lördagar och söndagar kl 11-15.

Välkomna!

Urban Sketchers den 29 maj – 6 juni 2021

Christina Forsberg

Urban sketchers ställer ut den 29 maj – 6 juni. Öppet lördag och söndag kl 11-15.

” Malmö Urban sketchers ställer ut sina skisser från Malmö, Svedala och världen. Urban sketching är ett globalt fenomen som innebär att vi tecknar vår omvärld så som vi ser den. Gruppen i Malmö har funnits lite mer än fem år och ställer ut tillsammans för andra gången på Galleri KVIS. Vi vill visa på en mångfald tekniker, perspektiv och stilar. Kom och se våra bilder, prata om papper och varför detta är världens bästa hobby! Vi tecknar på plats, inomhus eller utomhus, och fångar det vi ser utefter direkta iakttagelser. Våra skisser berättar om vår omgivning, platser där vi lever och dit vi reser. Våra skisser vittnar om en tid och en plats. Vi är sanna mot det vi iakttar. Vi använder oss av alla typer av material och värnar om våra individuella stilar. Vi stödjer varandra och tecknar tillsammans. Vi delar med oss av våra skisser online. Vi visar världen, en teckning i taget. ”

Utställningen är corona-anpassad; antalet besökare reglerat, avstånd hålls och vi passar på att bjuda på handsprit.

Utställningen har uppmärksammats via Artikel i Lokaltidningen

Utställningsen har uppmärksammats via Skånska dagbladet

Välkomna!

Lise Thorup den 1 maj – 9 maj 2021

Äntligen kan utställningssäsongen komma igång! Nu på lördag den 1 maj kl 10 -15 öppnar Lise Thorup portarna för besökare på Galleri KVIS. Lise är en allkonstnär som gärna experimenterar sig fram och prövar olika tekniker som målning, glas och betong. Hennes alster är oftast färgstarka och glada så kika gärna in på galleriet och hämta inspiration.

Utställningen är öppen: lördag och söndag den 1, 2 och 8, 9 maj kl 10-15,

samt onsdagen den 5 maj kl 8-13

Utställningen följer restriktionerna och det är max 10 personer som får vistas samtidigt i lokalerna. Det finns tillgång till handsprit, avståndsmarkering på golvet och separat in- och utgång för att skapa en flöde.

Vi ser fram emot Lises utställning och hälsar såväl henne som er besökare varmt välkomna till Galleri KVIS!

KVIS medlemslotteri för 2020

Dragningen på förra årets, dvs 2020 års konstlotteri har ägt rum. Vi hade 18 fantastiskt fina vinster bestående av målningar, keramik, glas och smide. Dragningen var Corona-säkrad i liten grupp och skedde under övervakning av en person utanför styrelsen. Vi i styrelsen är i full färd med att kontakta vinnarna och har redan hunnit lämna ut hälften av priserna.

Stort grattis till de 18 vinnarna!

Galleri KVIS styrelse

via Christina Karlsson