Temautställning: Porträtt och identitet

Konstnärer har i alla tider fascinerats av att bearbeta människors identitet i bild. Ibland är det den egna identiteten och ibland, en idol eller förebilds identitet som bearbetas. Vad säger ett porträtt egentligen om den som är avbildad? Vad säger porträttet om konstnären som framställt motivet och vad säger porträttet om betraktarens tolkning? Oavsett vad vi kommer fram till så är porträtt och identitet ett tema mänskligheten intresserat sig för i alla tider och just nu är vi på GALLERI KVIS i full färd med att arrangera temautställningen, Porträtt och identitet.

Kom och se hur tolv olika konstnärer har tolkat temat. Utställarna är Anna Gripsten, Anneli Vinsencius, Anna-Karin Wihlborg, Leif I.R. Lindén, Kjell Wihlborg, Helena Birath, Margaretha Persson, Carina Signesdotter, Lennart Nilsson, Blanka Nantin, Greta Wetterlöf Rhodin och Christina Karlsson.

Välkomna på vernissage lördagen den 29 april klockan 11 – 15.

Utställningen pågår den 29 april – 7 maj och är öppen på lördagar och söndagar  klockan  11-15.

Leif I.R. Lindén

Margaretha Persson

Under utställningsveckan passar vi dessutom på att arrangera en föreläsning med anknytning till temat porträtt och identitet.

”Människan har i alla tider uttryckt sin identitet genom konst och kultur. Jag fascineras särskilt av dagens visuella kultur och hur vi i dagens samhälle uttrycker vår identitet genom de val av bilder vi själva väljer att iscensätta eller stannar upp för att betrakta.”

 Christina Karlsson

Välkomna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *