DIS med Maria Yrsa Rönneus, den 22-30 juli

Maria Yrsa Rönneus, konstnär och konsthantverkare, är verksam och bosatt i Göingebygden. Hennes ateljé finns i Emmaljunga och nu reser hon hela vägen därifrån bara för att ställa ut hos oss på GALLERI KVIS.

Maria Yrsa Rönneus presenterar själv sin utställning såhär: ” Utställningen på galleri KVIS kallar jag ’Dis’. I akvareller och verk i blandteknik undersöker jag olika aspekter av de eviga mysterierna och dimman  – diset som omger oss, universum och det gudomliga, glipan mellan dröm och verklighet. En dis är ju också en gudinna. Det är en ”re-take” av den gamla idén om en besjälad natur; ett försök att illustrera och förmedla känslan av att  naturen bär på en uråldrig, inneboende vishet. En del av verken kombinerar måleri med text. I en allt mer digitaliserad och rationaliserad värld är människans obetydlighet en sorts tröst och trygghet, det är ett perspektiv som kan erbjuda tillfälle till paus, eftertanke, och kanske harmoni.”

Maria Yrsa Rönneus

Maria Yrsa Rönneus

Utställningen är öppen:

  • Lördagen den 22 juli kl 11-17
  • söndagen den 23 juli kl 11-17
  • tisdagen den 25 juli kl 11-17
  • torsdagen den 27 juli kl 11-17
  • lördagen den 29 juli kl 11-17
  • söndagen den 30 juli kl 11-17

Välkomna till GALLERI KVIS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *