Greta Wetterlöf- Rhodin den 12 maj – 3 juni 2018

Greta Wetterlöf-Rhodin

Stämningen var på topp idag när vi hängde Greta Wetterlöf- Rhodins målningar på galleriet och på lördag den 12 maj öppnar hon portarna för sin vernissage.

Greta Wetterlöf-Rhodins utställning pågår lördagen den 12 maj – söndagen den 6 juni 2018.

I den retrospektiva utställningen får vi se ett utsnitt av Greta Wetterlöf-Rhodins många olika stilar. Gretas uppväxt på Österlen återspeglas i serien av målningar från byar som St. Olof, Brösarp, Ravlunda och Vitaby.

Alla målningar går i en behagligt matt och samtidigt pastellaktig färgskalan som är kännetecknande för Greta Wetterlöf-Rhodins stil.

Greta Wetterlöf- Rhodins passion för människor och den realistiska vardagen återspeglas i hennes serie av den nakna människan. I Greta Wetterlöf-Rhodins konstverk får vi se människan i de mest vardagliga situationer. Hon fascineras av kroppens rörelser, av estetiken i hur ljuset faller och av skönheten i alldagliga ting som att duscha eller raka sig.

Greta Wetterlöf-Rhodin

Greta Wetterlöf-Rhodin är en konstvännerna som för ca 12 år sedan kläckte idén om ett galleri, hon samlade namnunderskrifter och engagerade sig i arbetet med att få till stånd ett galleri i Svedala. Hon har tidigare varit engagerad i styrelsearbetet 2007 – 2016. Greta Wetterlöf-Rhodin har målat i hela sitt liv och har genom åren hunnit med ett flertal utställningar på många olika platser.

Nu intar hon GALLERI KVIS med en retrospektiv utställning. Varmt välkommen på vernissagen lördagen den 12 maj kl 11-15.

Greta Wetterlöf-Rhodin

Bild och text av Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *