Tegelbruk, återbruk, dinosaurielandskap och natursköna miljöer, av Åke Ziegenfeldt och Christina Forsberg 2-3 november 2019

Efter 22 års uppehåll i måleriet är Åke Ziegenfeldt tillbaka med målningar av landskap och stadsmiljöer. Åke berättar att inspirationen kom tillbaka i samband ett besök på Galleri KVIS för några år sedan då han var nyinflyttad i Svedala. Bland hans oljemålningar finner man allt från naturmålningar av Bokskogen, den lite äldre stadsmiljön i Visby till Bornholm med små fiskelägen och havsmotiv.

En bondgård på landet får påhälsning av ett gäng dinosaurier i Christina Forsbergs återbruksmålningar, Hon återvinner bortglömda gamla målningar som fyndats på loppmarknader genom att måla dit sina egna fantasifulla motiv.

Christina Forsberg är engagerad i Urban Sketching. Här har hon målat av Killehuset i Bara, kännetecknande för de flesta av hennes målningar är att hon målar direkt på plats. Förra årets almanacka blev en succé och i år har hon gjort en ännu finare almanacka med fantastiska byggnader från Svedala med omnejd.

Stortorget i Svedala.

Min personliga favoritbild i årets almanacka är den med Galleri KVIS. Galleriet har placerats i februari månad och med tanke på att Alla hjärtans dag infaller i februari så tänker jag att hon valt en fin månad för allas vårt Galleri KVIS <3 Kom in på galleriet och bläddra i årets almanacka för att ta reda på vilken månad som blir din favorit?

Gillar du byggnader, arkitektur, lokala och fjärran motiv? Då är den här utställningen perfekt. Har du inte redan sett utställningen så passa på att kika in på galleriet lördagen den 2 november eller söndagen den 3 november kl 11-15.

Varmt välkommen

till möjligheterna galleri!

https://www.skd.se/2019/10/25/nu-hanger-tavlorna-pa-vaggarna-igen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *