Reflektion över året som gått

Målning av Anneli Vinsencius (från samlingsutställningen KVIS konstkalas 2020)

Året som passerat har varit en prövning för oss alla och med facit i hand kan vi konstatera att nästan ingenting blev som planerat. Världen har drabbats av en pandemi och det känns som om kulturlivet befinner sig i någon form av väntrum. Ett märkligt mellanrum där ingen egentligen vet vad som väntar på andra sidan 2020.

Vid denna tidpunkt förra året hade vi 20 utställningar inbokade i programmet. Årets första utställning inleddes som vanligt, och därefter kom pandemin.  Utställningar ställdes in, antalet besökare begränsades, vernissagefikat avskaffades, handspriten började ingå i inventarierna, styrelsemötena blev digitala, årsmötet anpassades och det årliga konstlotteriet som brukar ske tillsammans med våra medlemmar samlade, blev framskjutet.

Det har varit ett tufft år, men också ett år med ljuspunkter. Med facit i hand kan vi konstatera att 13 av de totalt 20 utställningarna trots allt kunde genomföras. Adventsutställningen ställdes in men kunde delvis genomföras i form av en digital konstkalender med änglatema.

Det har varit ovisst och kämpigt, men också ett år av ljusglimtar, gemenskap och många fantastiska konstutställningar. Tillsammans med utställare och besökare har vi hjälpts åt att följa riktlinjer och in i det längsta försökt hålla galleriet öppet. Tack för all positiv återkoppling vi fått av både utställare och besökare som visat sin uppskattning över att vi trots allt lyckats hålla igång verksamheten under största delen av året. Människor har vant sig vid friheten att kunna gå på konstutställning i Svedala på helgerna.  

Just nu är galleriet stängt och med tanke på rådande smittspridningsläge har vi bestämt oss för att hålla stängt hela januari och februari. Vi hoppas på att kunna öppna i mars igen. Under tiden vill vi uppmana er att ta tillfället i akt och skapa. Det kommer att komma ljusare tider med nya utställningsmöjligheter och nya utställningar att besöka. Galleri KVIS är möjligheternas galleri.

Vi önskar er alla ett Gott Nytt År!

Styrelsen i Galleri KVIS, via ordförande Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *