Konst & Konsthantverk, Keramik & Bilder den 7- 16 April

Påskutställning med;
Agnes Gawel, Cecilia Baylav, Frida Wilsmark, Karina Pioner, Lisa Niklasson, Luminousloke, Ulrika Liljenström

Kom och fira påsken med oss. Vi bjuder på en härlig utställning med i keramiska verk. Bruksföremål blandat med konstverk, och det som är mittemellan, både-och. Stora och små alster. Alla möjliga sorters leror och glasyrer har använts. Är du nyfiken på att veta mer om  hur det är att skapa keramik så finns någon av oss på plats alla dagar och kan berätta mer om den fantastiska processen från lera till färdigt föremål.

Öppettider är kl 11-15 Långfredag, Påskafton och Påskdagen, samt helgen efter påsk, den 15/4 och 16/4.

Det här är våra utställare under påsken:

Agnes Gawel (instagram: @pots.and.knobs_byagnes)

Pots & Knobs – bruksföremål och unika inredningsdetaljer. Jag arbetar oftast utan en på förhand bestämd målbild och låter processen ha sin gång för att fånga det som sker i mig och föremålet i mina händer. Jag har även svårt att hålla mig till ramar och recept och min keramik är därför ofta ett experimenterande med olika leror, glasyrer och tekniker. Detta resulterar i att man sällan hittar två identiska föremål på mina utställningar.

Cecila Baylav (Instagram: @kcb_pottery)

Bakom KCB Pottery hittar du Cecilia Baylav. Att bygga olika former med keramik är väldigt rogivande. Att sväva ut och bygga större och unika objekt. Materialet och formens personliga uttryck är en viktig del i skapandet. Formgivning av keramik som lockar till nyfikenhet hos betraktaren. Naturen runt omkring ger mig stor inspiration.

“Jag låter ofta leran leda mitt skapande. Jag finner ro i att bygga min keramik och hoppas att det skiner igenom mina föremål.”

Frida Wilsmark (www.theminimees.se)

Jag har många olika intressen, men en sak har jag alltid känt starkt för att rita/illustrera. Det är där jag är i harmoni och glömmer bort tid och rum. Jag arbetar oftast med vattenfärg, lager på lager för att få ett djup. Hur jag kommer på mina filurer? Jo, vi har ju alla olika personligheter som särpräglar just oss. Tanken med dessa är att just du eller någon du känner kan känna igen sig i en av mina bilder, liten som stor.

Karina Pioner

Född i Rio (Brasilien) 1982, skolad i Paris, första stegen ut på konstscenen i Barcelona. Karina Pioner jobbar med många material/media och är sedan 2013 bosatt i södra Sverige

Lisa Niklasson (instagram: @ln.keramik)

Jag har aldrig fastnat så för något så som jag gjorde när jag första gången började arbeta med lera. Materialet gör mig närvarande och att få arbeta med mina händer från en lerklump till ett färdigt föremål motiverar mig. Drejning har länge varit min huvudsakliga teknik, men på senare tid har jag börjat utforska att handbygga mer och det är föremål skapade med dessa tekniker ni kommer att få se från mig på utställningen!

Luminousloke (instagram: @luminouslokekeramik)

Att skapa är livet!

Jag använder mig av olika material såsom stengods, polymer och porslin när jag skapar mina fantasifulla ting. Det är mycket färg, mycket natur, ja mycket av allt!

Ulrika Liljenström (instagram: @ulrikalillskeramik)

Dedikerad hobbykeramiker som älskar att experimentera. Jag skapar utifrån känsla och lust. Ibland med ett särskilt mål i sikte men oftast får processen bestämma var det ska sluta. Inför den här påskutställningen har det blivit mycket burkar och askar. En konstant i mitt skapande är att jag alltid återkommer till att göra mina “kompisar”, de är små snälla figurer som alltid finns där för dig när du behöver det.


Varmt välkomna! 

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *