KVIS Skapardagar 2024

Nu börjar det närma sig sommar och även våra Skapardagar för medlemmar, som brukar vara mycket populära.

I år kommer dessa att äga rum 24-26 Juni kvällstid mellan 16.30 och ca. 19.30.

Max 10 deltagare per aktivitet, 100 kr i självkostnadspris per deltagare (per aktivitet).

Måndag 24 juni: Luffarslöjd med Maria Eiman

Luffarslöjd eller trådslöjd som det också kallas var det hantverk som luffarna började med för att få lite pengar så att de kunde försörja sig på sina vandringar. Genom att arbeta med metalltråd kunde de inte bli sedda som dagdrivare och undkom då polisen. Denna kväll får du möjlighet att lära dig grunderna i luffarslöjd. Vad resultatet landar i kan vara allt från en krok till en liten skål eller varför inte en visp? 

Tisdag 25 juni: Haiga med Christina Karlsson. 

En haiga är när man sätter samman en haikudikt med en målning. Bilden och dikten ska komplettera varandra för att förstärka tolkningsmöjligheterna. Christina går igenom grunderna för hur man skriver en haikudikt, så att du får möjlighet att komponera en egen. Det kommer även att finnas dikter att välja mellan om du inte vill skriva någon egen utan bara tolka och måla direkt. Vi komponerar haiga genom att skriva dikter och måla i akvarell. Ta med dina egna akvarellfärger och papper att måla på.

Onsdag 26 juni: Teckna med Christina Forsberg. 

Att teckna kan vara ett sätt att tänka? Vi kommer att gå genom mysteriet med perspektiv och andra sätt att skapa djup i en bild. Ta med dig lite blandade pennor och papper att teckna på. Du kommer även att få testa på olika typer av material. 

Vi bjuder på kaffe/the och frukt.

Anmäl dig via mail senast 20 juni. Anmälan är bindande.

Alla som fått plats kommer att få mail med ytterligare info gällande material och betalning etc. 

OBS! Ångrar du dig eller får förhinder: maila kvis@gallerikvis.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *