Artmoney, Monokromt skapande och Urban sketching; Skapardagar i juni 2021

Dag 1: Årets skapardagar inleddes under ledning av Margaretha Persson som höll ett informativt och inspirerande föredrag om Artmoney, därefter fick alla kursdeltagare skapa egna motiv i storlek 12×18 som är kännetecknande för Artmoney. I slutet av dagen samlade vi ihop våra alster och reflekterade kring våra motiv och dagens skapande.

Dag 2: Temat var Monokromt och dagen arrangerades av Ulrika Liljenström som inspirerade oss att skapa helt utan krav på prestationer. Vi pratade om den röda färgen och därefter startade vi upp med att gemensamt måla på samma avlånga papper. Slutresultatet blev inte en röd matta till innergården som man tro när man ser bilden, utan motivet blev ett underlag som vi klippte sönder och arbetade vidare på för att skapa våra egna monokrona kollage.

Dagen innehöll massor av kreativitet och upplag till idéer och skaparglädje. Avslutningsvis samlade vi ihop våra alster och förde ett givande samtal om arbetsprocessen och slutresultatet. Alla fick möjlighet att ventilera dagens tankar och befästa nya erfarenheter via givande samtal om konst och kreativitet.

Dag 3: Ulf Andersson inledde med att berätta om Urban sketching. Vi fick värma upp med uppdrag i perspektivlära och därefter gav vi oss ut på fältet för att teckna av arkitekturen och livet i Svedala. Under en timmes tid var var och en av oss djupt koncentrerade och engagerade i att återskapa det vi såg framför oss.

Alla tecknade av samma område och ändå blev våra alster helt olika lite beroende på ur vilket perspektiv och med vilket fokus vi valde att se och teckna.

Årets skapardagar erbjöd möjligheter att möta konst och skapande med olika tekniker, material och ur tre olika perspektiv, samt möjlighet att ta sig utanför sin egen komfortzon och bekanta sig med nya tekniker och konstföreningar. Det var framförallt givande att träffas kring ett gemensamt intresse och få tal del av varandras tankar, kunskaper, tips & trix, och målningar.

Tack till er som deltog under dessa dagar, utan er hade skapardagarna inte varit möjliga att genomföra. Stort tack till Margaretha Persson, Ulrika Liljenström och Ulf Andersson för att ni delade med er med era kunskaper och arrangerade våra skapardagar i konstens tecken. Det känns fantastiskt att vi har så mycket kompetens och skaparglädje i anslutning till Galleri KVIS. Möjligheternas galleri.

Bild och text av Christina Karlsson, ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *