Ett 10-årsjubileum helt i konstens tecken!

Med konsten som ledstjärna firade GALLERI KVIS sitt 10-års jubileum den 10 juni 2017, helt och hållet i konstens tecken. Dagen innehöll många höjdpunkter! En av kvällens höjdpunkter var konstnärssamtalen där inbjudna konstnärer fick möjlighet att berätta om sin utställning och sitt konstnärskap.

Colinette Hammar presenterar sina fotografier. Colinette uppmärksammar detaljerna i sin omgivning. Hon berättade om hur serien av fotografier från Botaniska trädgården i Lund kom till. Vi fick även höra om hennes spännande resa genom kameralinsen och hela vägen till Fotografiska i Stockholm.

Colinette Hammar och Ulrika Liljenström

Helen Phan berättar om sin serie av bortglömda favoriter. Hélen arbetar med design och inredning och här delar hon med sig av några detaljer vad gäller arbetsprocessen kring hur en idé förvandlas till färdiginredd miljö. Ett av hennes tips handlar om vikten av att verkligen lyssna till de personer som miljön ska vara till för. Om du ska inreda en miljö där barnen ska röra sig då måste du först lyssna till barnens behov, säger Hélen Phan.

Hélen Phan och Ulrika Liljenström

Lage Pergon hade inte möjlighet att närvara på kvällens mingel, men vi som befann oss på galleriet under dagen fick möjlighet att träffa honom och ta del av beskrivningen av den spännande processen kring hur han framställer sina magnifika trädskulpturer.

Skulpturer av Lage Pergon

Begreppet konst är omfattande och stämningen höjdes när Cicci Landén förgyllde galleriet med sina toner av såväl egenkomponerad musik som covers. Hon gav oss möjligheten att få mingla runt på ett konstgalleri till tonerna av levande musik. Vilken kväll!

Cicci Landén på GALLERI KVIS 10-årsjubileum

 

Mingel på GALLERI KVIS

Tid för betraktande av konst, på GALLERI KVIS

Cicci Landén på GALLERI KVIS

Koncentrationen är hög när gästerna lyssnar till kvällens program som först presenterade historien om hur GALLERI KVIS blev till, och därefter konstnärssamtal med Colinetta Hammar och Hélen Phan.

Bortglömda favoriter, av Hélen Phan

Två alster ur promenaden genom Botaniska trädgården i Lund, av Colinette Hammar

Galleriet uppvaktades med blommor från Svedala kommun.

GALLERI KVIS den 10 juni 2017

Vilken dag! Tack alla ni som bidragit till att göra denna dagen till en av galleriets höjdpunkter, alla ni som genom att besöka, ställa ut eller på annat sätt uppmärksammat galleriet!

Tack till dig som för lite mer än 10 år sedan kläckte idén om ett galleri i Svedala och tack till alla er som backade upp och såg till att drömmen om ett galleri blev verklighet. Utan er insats hade dagens tillställning inte varit möjlig. Tack till min företrädare Christer Carlsson som axlade ordförandeposten i 8 år, och som lämnade över en väl fungerande verksamhet till oss i styrelsen.

Avslutningsvis vill jag som ordförande särskilt tacka min engagerade och kraftfulla styrelse som bidrar på bästa sätt för att trygga galleriets framtid! Tack till Eva Bengtsson, Margaretha Persson, Lars Persson, Ulrika Liljenström, Ann-Magret Ahlbin, Mia Lövstedt, Ewa Lennerling, och till valberedningen Carina Engström och Lisbeth Berg.

Nu ser vi i styrelsen fram emot att fortsätta utveckla galleriet, och bidra till att lyfta fram konstens betydelse för människors utveckling och välmående, i rampljuset!

Christina Karlsson

Ordförande i GALLERI KVIS 2017

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *