Konstskatter och vernissagemingel

Är du nyfiken på Svedala kommuns konstskatter så bege dig till GALLERI KVIS. Ett trettiotal konstverk som köpts in till kommunen under åren 1970 – 2010 finns att bese på galleriet. Karin Leeb Lundberg började arbeta som kultursekreterare i Svedala 1984, och sedan dess har hon varit engagerad i kommunens konstinköp. På vernissagedagen igår berättade Karin Leeb Lundberg en hel spännande anekdoter kring några av de kontakter med konstnärer vars konstverk nu kan ses på galleriet.

Vi på GALLERI KVIS har ofta pratat om att det finns så många fantastiskt spännande konstverk som hänger på olika platser i kommunen. Många av konstverken hänger på platser som de flesta av oss sällan besöker och därför inte får se. Under kulturnatten förra året ställde vi frågan till Karin Leeb Lundberg. Vår önskan var att samla några av alla dessa alster på galleriet och arrangera en utställning i samarbete med kommunen. Karin nappade på idén och vi inledde genast ett samarbete. Idén till utställningens namn “Din konstskatt” kommer av att det är vi kommuninvånare som med våra skattepengar bidrar till att göra dessa konstinköp möjliga. Självklart vill vi då ha möjlighet att inspireras och ta del av dessa konstverk; Din konstskatt 1970 – 2010. Ett urval av Svedala kommuns konstinköp.

Det är Karin som har valt ut de konstverk som nu visas på galleriet. Vi i styrelsen är nöjda med detta samarbete, och vi ser fram emot ännu ett år i konstens tecken på GALLERI KVIS.

Utställningen är öppen: Lördag och söndag 11-15. Tisdagar och torsdagar kl 15-18. Onsdagar kl 10 -14.

Hjärtligt välkomna!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *