Frågor och svar. Om att besöka GALLERI KVIS?

GALLERI KVIS firar 10-årsjubileum 2017

Här kommer en liten sammanställning av svar på återkommande frågor som jag genom åren uppmärksammat att många ställer i samband med att galleribesök kommer på tal.

Kostar det något att besöka GALLERI KVIS?

 • Att besöka GALLERI KVIS är alltid gratis.

Vad betyder KVIS?

 • KVIS står för Konstens vänner i Svedala.

Hur länge varar en utställningsperiod?

 • Utställningarna hänger vanligtvis över två helger, så om du bokar in ett besök ungefär varannan helg kan du förvänta dig att här finns en ny utställning.

Hur tar man reda på vilken utställning som pågår och vilka öppettider som gäller?

 • Vi har oftast öppet på lördagar och söndagar klockan 11-15,men tiderna kan variera och ibland har vi öppet mitt i veckan.  Aktuell information om öppettider och pågående utställning finns alltid här på vår blogg.

Vilken typ av konst visas på GALLERI KVIS?

 • Vi är måna om att erbjuda ett varierande utställningsprogram, med utställare, konstnärer och hantverkare som uttrycker sig på olika sätt. Här finns utrymme för alla, från den som aldrig tidigare ställt ut till den etablerade konstnären. Ibland bjuder vi in utställare men oftast hör utställarna av sig och bokar sin utställningsperiod själva.
 • På galleriet kan du mötas av allt från traditionella landskap i olja till moderna fotoexperiment, träsniderier, glas, verktyg, keramik, smycke, textil, graffitti, akrylmålning, abstrakt målning, skulptur, grafik och mycket annat.

Jag skulle gärna vilja ställa ut på GALLERI KVIS, hur går jag tillväga?

 • Den information finns här på bloggen om du klickar på fliken som heter, Lokalbokning. Där finns även det utställningskontrakt som ska undertecknas i samband med din utställning. Har du fler frågor är det bara att höra av dig till mig via e-post: kvis@gallerikvis.se

Jag är inte särskilt konstintresserad och brukar inte besöka gallerier. Varför ska jag börja gå på galleri, och vad kan jag få ut av att besöket?

 • Det kan vara så att du är intresserad, men själv ännu inte upptäckt det. Du som inte besökt något galleri under de senaste åren bör absolut ge det en chans. Konstupplevelser får människor att utvecklas och må bra!
 • Att gå på galleri är en upplevelse som väcker många spännande tankar och funderingar. Konst kommunicerar och har ofta en positiv och utvecklande inverkan på betraktaren. Även om man inte tycker om allt man ser så brukar det man ser ändå trigga igång tankar som utvecklar ens kreativitet och problemlösande förmåga.
 • Vill du lära känna en nyfunnen vän bättre, eller vill du få bättre kontakt med någon närstående? Ta med personen till ett galleri och diskutera de bilder och intryck ni får. Konst har en förmåga att få människor att uttrycka sina funderingar och åsikter.
 • Barn uppskattar det oväntade, och att gå på en konstutställning tillsammans med ett barn eller en tonåring, kan trigga ingång de mest oväntade och intressanta samtal.
 • Konsten är en del av vår kultur och genom konsten lär vi oss mer om människor, människors tankar, funderingar och om mänskligt beteende.
 • Att besöka GALLERI KVIS kostar inget, men det ger så mycket tillbaka.  Välkommen!

Har du fler frågor på samma tema så skriv gärna en kommentar till detta inlägg, så svarar jag så snart som möjligt.

Christina Karlsson, Ordförande i GALLERI KVIS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *