Utställningsprogram för 2018

Varsågoda! Här kommer utställningsprogrammet för år 2018 på GALLERI KVIS.

Årets utställningsår inleds med vernissage den 3 februari. Utställare är Marianne Olsson som målar natur och landskap i akryl, Margaretha Lindblad och Cecilia Hegelsten som visar textilt hantverk i lappteknik.

Utställningen pågår den 3-11 februari. Öppettider: lördag och söndag kl 11-15

Marianne Olsson

Lapptäcksteknik av Cecilia Hegelsten och Margaretha Lindblad

Den 17 – 25  februari får vi bekanta oss med Bodil Bengtséns marionettdockor och temperamålningar. Öppettider: lördag och söndag kl 11-15, och tisdag, onsdag och torsdag kl 11-15

Bodil Bengtsén

 

Den 3- 11 mars ställer Maj-Lis Jensen, Cecilia Johansson, Ulla Lindqvist och Irene Rembert ställer ut akvarellmålningar. Akryl av Siv Cardenal och keramik av Thea Therry.

Ronnie Holmberg, känd för sina målningar med fornnordiskt tema, ställer ut den 17 – 25 mars. 

Ronnie Holmberg

Årets påskhelg inträffar under perioden den 30 mars – 8 april och då är det Maria Yrsa Rönneus. Gunilla Lundström och Cecilia Derdelis Pentmo som tar plats på galleriet.

Maria Yrsa Rönneus, akvarellmålningar, smycken och vykort.

MAria Yrsa Rönneus

Cecilia Derdelis Pentmo

14 april –  6 maj  Joakim och Stina Larsson

Det Ofattbara 3.0 är en konceptutställning som kretsar kring budskap och tolkningar. Hur skickar vi ut budskap? Vad vill vi förmedla, hur tolkas det och vad leder det till? Utställningen bjuder på oväntade möten, änglar och himlakroppar. Eller är det högst väntade möten, budbärare och mikrokosmos?

 I Det Ofattbara 3.0 samarbetar konstnärsparet Joakim Larsson och Stina Larsson med ljudkonstnären Cornelia Larsson och skapar en totalupplevelse med hjälp av måleri, grafik, animationer, skulptur, dikter och ljudkonst.

Joakim och Stina Larsson

12 maj – 3 juni Greta Wetterlöf-Rhodin

Retrospektiv utställning med samlade verk av Greta Wetterlöf-Rhodinsamlade.

Utsikt från Gretas fönster, av Greta Wtterlöf Rhodin

9 juni -17 juni Samlingsutställning för ungdomar under 25 år.

– Barn och ungdomar är vår framtid! Därför vill vi ge alla under 25 år möjlighet att pröva sina vingar genom att ställa ut på GALLERI KVIS. Du som är säker på att du vill delta kan redan nu höra av dig till oss på kvis@gallerikvis.se

GALLERI KVIS Kulturnatten 2017

23 juni – 1 juli Inspirationsdagar: Vi träffas, målar och skapar i grupp. Föranmälan krävs till dessa dagar.

7 –  15 juli RTP fotogrupp

21 – 29 juli: Martin Hedenmo målar just nu i akryl. Hans bilder är avsedda att skapa samtal. De ska få dig att stanna upp och titta ordentligt. Mitt i vardagen finns ett oväntat möte, någonting som inte hör dit, en snabbt förbiglidande stämning, en myt som vi nästan glömt bort.

Martin Hedenmo, Hundar, hästar, cyklar.  Akryl 2017

4 – 12 augusti Maria, Jack och Jasmin Eiman

18 –  26 augusti Temautställning: Växter motorer och bildelar arrangeras i samband med Svedalas, Motor- och veteranbilsutställning.

1- 9 september Olika landskap med Leif I.R Lindén och Bo Lindholm

15 – 23 september Anna.Karin Wihlborg och Kjell Wihlborg

29 september – 7 oktober Temautställning: Tolka temat svensk kultur

13 -21 oktober: Måns Sjöberg, Målerier med motiv från Sverige, Svalbard och Afrika.

Måns Sjöberg håller föredrag lördagen den 13 oktober kl 14.00

27 oktober – 4 november Samlingsutställning med Söderslättsmärkta konstnärer

10 – 18 november: Jonatan Ström och Christina Forsberg

Jonatan Ström

Akvarellmålaren Jonatan Ström kommer ofta tillbaka till husen som han ser som en symbol för jaget. De olika rummen i huset kan där ses som delar av vår inre värld. Och bakom fasaden, genom fönstren, anar vi bara en liten del.
Förutom symboler är stämningen central och han arbetar med att fånga en känsla, snarare än ett specifikt objekt. Ljus och färger är där långt viktigare än de motiv dessa förmedlas igenom.

Christina Forsberg

Christina Forsberg har under det senaste året gått med en skissbok i väskan; skissat på semestrar och i vardagen på olika platser, åkt på Urban sketchers symposium i Chicago och hängt med Malmö-filialen av urban sketchers. Det har varit inspirerande, lärorikt och hon känner mer och mer att hon hittat sin stil som konstnär.

Nu är det dags att ta steget utanför det “lilla formatet” och teckna i större skala. På hennes utställning kan man förvänta sig gott om motiv från Svedala och trakterna häromkring. Hon beskriver sig själv som en tecknare hellre än målare även om hon älskar sina akvarellfärger.

24 november- 9 december: Adventsutställning. Till denna samlingsutställning med vintertema, är det öppet för medlemmar att delta med sina alster.

Ronnie Holmberg

Obligatoriska öppettider på GALLERI KVIS är lördagar och söndagar kl 11-15. I övrigt kan utställningstiderna variera. Aktuell information om öppettider finns alltid på vår hemsida.

Varmt välkomna!

GALLERI KVIS styrelse via Christina Karlsson

 

2 svar på ”Utställningsprogram för 2018

    • Tackar! Vi gör vårt bästa för att skapa ett varierande utställningsutbud.
      Välkommen om du har vägarna förbi!

      Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *