Temautställning om svensk kultur den 29 september – 7 oktober 2018

Monica Holmquist

I lagom tid inför Svedala kommuns kulturkalas har vi på Galleri KVIS arrangerat en utställning på temat svensk kultur. Ett konstgalleri är en mötesplats för kommunikation och just nu är det svensk kultur som debatteras. De utställare som deltar med alster i utställningen är Monica Holmquist, Frida Nordvall, Anna-Karin Wihlborg, Bengt Savhed, Ann-Magreth Albin, Eva Bengtsson, Margaretha Persson, Ulrika Liljenström, Yvonne Fors, Ewa Lennerling, Ingegerd Andersson och Christina Karlsson.

Nu på lördag den 29 september kl 11-15 är det dags för smygvernissage. Galleriet har även öppet söndagen den 30 september kl 11-15.

Den verkligt stora happeningen sker lördagen den 6 oktober kl 15-20 i samband med Svedala kommuns kulturkalas. Då bjuder vi våra besökare på en fantastisk utställning, vi kommer att bjuda på en ätbar installation i konstens och svensk fikas tecken.

Vi i styrelsen ställer ut våra SveDalahästar.

Poesiläsning av Christina Karlsson kl 16 och 19.

Ulrika Liljenström anordnar ett av sina populära quis, som denna gång kan knytas till temat svensk kultur. Den som vinner första pris erhåller en vacker keramikskulptur tillverkad speciellt för detta tillfälle, av Eva Bengtsson.

Under dagen pågår en fototävling: Ta ett fotografi någonstans på eller utanför Galleri KVIS, publicera det i ditt Instagramflöde med hashtag #kviskulturkalas2018 . De tre bästa fotografierna presenteras i bloggen här på vår hemsida söndagen den 7 oktober.

 

Margaretha Persson

Målning av Bertil Lundahl

Ann-Magreth Albin ställer ut två av Bertil Lundahls Svedalamålningar.

Frida Nordvall

Anna-Karin Wihlborg

Utställningen till ära så har vi äntligen fått ljuset i vår skylt lagat.

Galleri KVIS lyser upp mörkret.

Vi hälsar er alla varmt välkomna!

GALLERI KVIS styrelse

via Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *