Kvinnokraft med nio Söderslättsmärkta konstnärer, den 26 oktober – 4 november 2018

Nio Söderslättsmärkta kvinnor ställer ut på Galleri KVIS. Namnen på konstnärerna är Mandy von Appen, Ros-Marie Wagner, Petra Andersson, Frida Nordvall, Barbro Jönsson, Dina Eriksson, Eva Bengtsson, Gunilla Lundström och Margaretha Persson. Utställningen har öppet på lördag den 3 november och söndag den 4 november kl 11-15. I detta inlägg bjuder vi på ett axplock, vill ni se flera alster så är ni hjärtligt välkomna till Galleri KVIS

Mandy von Appen

Är en Tråkmåns verkligen tråkig, eller är det egentligen så att Tråkmånsen sitter inne med de mest innovativa idéerna? Mandy von Appens skulpturer får en att tänka till och fundera kring de gripande och högst personliga skulpturerna. Det är dessutom intressant att stanna upp och läsa berättelserna om varje skulptur.

Sjölejonet av Mandy von Appen

Ros-Marie Wagner

Dekorativ stilren collografi av Ros-Marie Wagner

Ros-Marie Wagner

Blandteknik av Ros-Marie Wagner.

Petra Andersson

Glasfusing av Petra Andersson

Petra Andersson

Frida Nordvall

Frida Nordvalls intresse för olika personligheter och folkslag återspeglas i hennes detaljrika blyerts- och tuschmålningar. På bilden ovanför möter vi Gumman från marknaden och på bilden nedan Uteliggaren i San Fransisco.

Frida Nordvall

Barbro Jönsson

“Kom ut i solen” och fundera över vad titeln vill säga när du betraktar Barbro Jönssons akrylmålning.

Barbro Jönsson

Dina Eriksson

Dina Eriksson hämtar inspiration till sina oljemålningar direkt från naturen. Kom in och fråga så får du veta mera om hennes alster. När jag frågade om de spännande träden på målningen nedanförfick jag veta att de växer i närheten av Svaneholms slott.

Dina Eriksson

Eva Bengtsson

SveDalahästarna är här för att stanna och det fina med SveDalahästarna är att var och en har sin egen personlighet som ofta kan kopplas direkt till personen bakom skapelsen. Eva Bengtssons keramikhästar i olika färger har svansar av äkta hästtagel. På samma hylla som SveDalahästarna sitter en keramikuggla och funderar tillsammans med två små änglar som bär med sig ett budskap om att vi har en julhelg som nalkas.

Eva Bengtsson

Gunilla Lundström

I lagom tid till Halloween spökas det i passagen på galleriet. Där bland svampar och blad är det fullt möjligt att träffa på Gunilla Lundströms  charmiga  betongspöken.

Gunilla Lundström

Margaretha Persson

Innersta rummet blir upplyst av Margaretha Perssons ljusramper i olika färger. Bredvid ljusramperna presenteras en lite mer innovativ konstform som samtidigt kan användas som valuta, konstformen heter Artmoney och ni som har frågor kan vända er direkt till Margaretha för svar.

Margaretha Persson

Välkomna!

Bild och text av Christina Karlsson

2 svar på ”Kvinnokraft med nio Söderslättsmärkta konstnärer, den 26 oktober – 4 november 2018

 1. Tack för dessa dagar,, det blev en fin och varierad utställning, många kom och tittade och det såldes en del. Trevlig samvaro med utställarna.
  Bra beskrivning här på hemsidan.

  • Tack själv för er fantastiska utställning! Ni är självklart välkomna tillbaka!
   Ha det fint!
   Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *