Galleri KVIS är tillfälligt stängt med anledning av nya direktiv kring situationen med Coronaviruset…

Det är mycket som händer just nu. Den senaste tidens utveckling av Coronavirusets spridning är en situation som är ny för oss alla. Många har hört av sig och undrat hur det blir med utställningar och öppettider på galleriet.

I skrivande stund vet vi att den utställning som skulle pågått just nu, dvs under perioden 28 mars – 5 april är inställd. Pirkko Hamberg, Karin Hansson och Ulf Lundell återkommer senare i höst.

I skrivande stund finns det planer på att påskens utställning med målningar av Frida Wallins färgstarka människor och landskap ska lysa upp galleriet. Hennes utställningsperiod pågår den 10 – 19 april 2020.

Vi värnar om konstlivet i Svedala, samtidigt som det finns mycket ny information att ta ställning till. I eftermiddags kom regeringen med helt nya direktiv som innebär förbud mot sammankomster på mer än 50 personer, så nu behöver vi återigen landa i nya besked och ta reda på vad detta innebär för galleriet. Vi hoppas på att snart kunna återkomma med närmare besked om hur det blir med kommande utställningar på galleriet.

Vad tänker ni om situationen? Skriv gärna i kommentarsfältet och berätta.

Ta väl hand om er!

Styrelsen i Galleri KVIS

via ordförande Christina Karlsson

2 svar på ”Galleri KVIS är tillfälligt stängt med anledning av nya direktiv kring situationen med Coronaviruset…

 1. Hej Christina!
  Idag gick jag förbi galleri KVIS och såg att lokalen var helt tom, trots att det borde pågå en utställning 25/5-3/5. Kanske den är struken?
  Naturligtvis undrar vi om Ulf Kaunitz och vår akvarellgrupps utställning 23 -31/5 blir av? Om inte, så är det ju något vi bara får acceptera.
  I akvarellgruppen har vi inte träffats sedan den 4/3, delvis pga. att Jeanette varit sjuk (ej covid-19), delvis pga. att flera av oss tillhör riskgruppen 70+.

  Vi respekterar förstås styrelsens beslut, om vi inte kommer att kunna ställa ut våra “insekter” med vernissage den 23/5. Men det hade varit bra med ett ganska snart besked.

  Kära hälsningar
  Ann-Christin Haffling

  • Hej Ann-Christin!

   Det är Ulf Kaunitz som är arrangör för er grupp och jag har pratat med honom. Som jag förstått det vill ni ha utställningen och planen är att ni ska ha den. Bara ni följer de riktlinjer som råder (folkhälsomyndighetens) så tycker vi att ni kan ha er utställning.
   Att lokalen var tom när du gick förbi berodde på att Yvonne Walters som skulle ställt ut då avbokat, men Fridas utställning förlängdes en helg och nu kommande helg är det Lise Thorup som ställer ut. Det finns ett litet pappersprogram med info på galleriets vägg till vänster om ingången. Men att kika in här på hemsidan är alltid säkraste sätt att få senaste information.

   Ha det fint!
   Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *