Skånsk vinter av Leif I.R Lindén

Skånsk vinter av Leif I.R Lindén

Galleri KVIS är fortsatt stängt pga rådande pandemi, men bakom den stängda fasaden råder full aktivitet hos många av våra aktiva medlemmar som samlar intryck, skapar och organiserar bland sina alster i väntan på att galleriet kan öppna upp igen. I detta inlägg bjuder konstnären Leif I.R Lindén på en digital utställning med samlade verk på temat Skånsk vinter.

Skånsk vinter av Leif I.R Lindén

Visst är det något visst med skånsk vinter. När snön faller från en ljust silvergrå himmel, när snön landar i öppna landskap och blandas med den bruna jorden i de bördiga åkrarna. När marken i ena stunden lätt blir slaskig och i andra stunden skimrar i en härlig färgskala av vit, brunockra, grå, grön, blå och greige. När snön samlas på träd och buskar i de små skogsdungar som breder ut sig på utvalda platser i landskapet. När snön faller och blandar sig med den bruna åkerjorden. Skånsk vinter har sin charm och visst är det något visst med Skånsk vinter.

Skånsk vinter av Leif I.R Lindén
Skånsk vinter av Leif I.R Lindén
Skånsk vinter av Leif I.R Lindén

Bördiga landskap i brungrå ockra, möter silvergrå snötyngd horisont i en Skånsk vinter.

Skånsk vinter av Leif I.R Lindén

Leif I.R Lindén bor i Svedala kommun och har sedan Galleri KVIS startade varit engagerad i verksamheten på många olika sätt. Genom åren har våra besökare vid flertalet tillfällen haft möjlighet att ta del av och njuta av de Lindénska landskapsmålningarna som är kännetecknande för Leif I.R Lindéns måleri.

Galleri KVIS

via Leif I.R Lindén (bild) och Christina Karlsson (text)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *