Lise Jörgensen och Judith Pozna Meding den 9 – 17 september 2023

Pigment, papper och vatten – akvarellens många uttryck

Välkomna till en färgstark, lekfull och varierande utställning med akvarellen i fokus. 

Judit Pozna Meding

Det börjar med en bild i huvudet, en idé eller en färg. Ibland blir det en skiss eller så börjar jag måla direkt. Jag experimenterar gärna med olika tekniker, salt, sprayflaska, plastfolie eller plastkort. Det oberäkneliga när färgen flödar fascinerar mig. Att fånga ljuset och skapa kontraster mellan ljus och mörker.

I kontrast till det experimentella ägnar jag mig även åt botanisk illustration och blomstermåleri där form, färg och detaljer ligger i fokus. Att med pensel dokumentera växters olika delar är en sann fröjd för en odlingsfantast.

https://www.pozna.net/  
https://www.instagram.com/juditpozna/

Lise Jörgensen

Någon sa en gång att jag målar som ett barn ser det, fast på ett vuxet sätt. Det värmde. Mina bilder drar åt det naiva med inspiration från allt jag ser omkring mig. Målningarna är ofta färgstarka och gärna med djur i kompositionen. På senare tid har jag blivit mer och mer fascinerad av akvarellen och dess oändliga möjligheter. Jag älskar effekterna, färgerna, överraskningarna och lekfullheten när pigment och vattnet blandar sig. Jag är i grunden tecknare och kompletterar därför ofta med tuschlinjer.

Välkomna till en färgstark, lekfull och varierande utställning med akvarellen i fokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *