SommarRock Svedala firar 30-årsjubileum med konstutställning

GALLERI KVIS är stolta över att få vara delaktiga i firandet av SommarRockens 30 årsjubileum!

Sommarrocken är ett av de arrangemang som lätt toppar Svedalabornas lista över årligt återkommande samtalsämnen. Samtalen kretsar kring frågor som,  – Undrar vilka band som kommer till Sommarrocken i år?, – Vilka artister kommer att spela?, – Hoppas att just min favoritartist kommer! – Kommer de att spela min favoritlåt?, – Kommer artisterna att stanna kvar och signera?, – Vem ska jag gå dit med?. – Vilka dagar ska vi gå?, – Ska vi stanna hela dagen eller bara kolla in våra favoriter? och så vidare….

Dagarna efter sommarrocken fortsätter samtalen och det är då man utbyter erfarenheter. Hur nära scenen stod du? Fick du bra bilder? Vad tyckte du om framträdandet? Såg du att X var där? Hörde du den där låten?

Arrangörerna för SommarRock Svedala beskriver sin utställning såhär: ” I år firar SommarRock Svedala 30 år! För att uppmärksamma detta ställer SommarRock Svedala ut bilder från festivalens 30 år på Galleri KVIS i Svedala!
Det känns nästan omöjligt att summera 30 år som festival, men vi måste försöka! Det känns otroligt viktigt att låta allmänheten få en bild av allt som hänt och det vi upplevt tillsammans med vår publik under alla dessa år. Vi vill visa er hur resan från ett lastbilsflak med lokala musiker, till att bli en av södra Sveriges största ideellt drivna festivaler med internationella rockstjärnor på scenen, har sett ut. Vi vill visa ett axplock av de bilder som vi tagit på de 436 artister som uppträtt sedan 1987. Vi vill visa upp minnesvärda tillfällen som gjort stora avtryck i vår historia. Vi vill förmedla den speciella SommarRock-känslan som finns på vår festival, den där känslan som blivit vår drivkraft. Vi vill på detta sätt hylla de människor som varit avgörande för att göra detta möjligt, våra fantastiska funktionärer!”

Vi konstvänner på GALLERI KVIS känner oss upprymda över att SommarRocken Svedala tagit  steget in på galleriet och vi ser fram emot vernissagen lördagen den 1 juli klockan 15.00.

Tider:
lördag 1/7 kl 15-18
söndag 2/7 kl 11-15
måndag 3/7 kl 17-19
onsdag 5/7 kl 17-19
torsdag 6/7 kl 17-19
fredag 7/7 kl 17-19
lördag 8/7 kl 11-15
söndag 9/7 kl 11-15
måndag 10/7 kl 17-19
tisdag 11/7 kl 17-19
onsdag 12/7 kl 17-19
torsdag 13/7 kl 17-19
fredag 14/7 kl 17-19
lördag 15/7 kl 11-15
söndag 16/7 kl 11-15

Avslutningsvis vill jag berätta om ett samtal jag råkade höra häromdagen när jag var i en av byns butiker. Samtalet lät ungefär såhär, Ska du till galleriet på lördag? Tror du att det kommer att finnas signerade fotografier av artisterna? Undrar om man kommer att kunna köpa fotografierna? Tänk om vi är med på någon av bilderna?….Jag kunde inte låta bli att le, när jag förstod att samtalet handlade om SommarRockens utställning på GALLERI KVIS.

För mig personligen har musik och låttexter alltid varit en av de konstarter som följt mig genom livet och haft stor betydelse i många av mina mest kreativa processer. Till varje betydelsefull minnesbild finns ett sound, några versrader eller en hel låt.

Christina Karlsson

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *