Succévernissage med SommarRockskänsla!

SommarRock Svedala fotoutställning på GALLERI KVIS

Det blev succé för SommarRockens vernissage som lockade över 230 besökare på bara några få timmar! Personerna som arrangerat denna fotoutställningen ser ni på bilden ovan, från vänster: Victor Öst, Johan Öst, Marita Hedström, Jon Svensson, Markus Lindberg och Tobias Annerfeldt.

Utställningen kommunicerar SommarRock Svedalas 30-åriga resa från 1987 – 2017. Med hjälp av 1303 fysiska fotografier guidas besökaren från starten 1987, då lokala band uppträdde på ett lastbilsflak och fram till 2017 då SommarRock Svedala är en av södra Sveriges största ideellt drivna festival med internationella rockstjärnor på scenen.

 

Utställningens bilder och texter förmedlar några av de minnesvärda tillfällen som gjort särskilda avtryck i SommarRockens historia. När jag går omkring och betraktar bilderna och läser berättelserna växer bilden av en enorm drivkraft, kämparglöd och gemenskap fram. Jag fascineras av utvecklingsprocessen som arrangörerna och SommarRocken gått igenom under dessa år. Jag fascineras av drivet och förmågan att övervinna olika hinder som uppstått på vägen som tex året då det blev strömavbrott i hela Svedala (utom på SommarRocken), oväder med regnkaos och finanskris. Men mest av allt fascineras jag av sammanhållningen och gemenskapen som kännetecknar SommarRockens 30-åriga resa. Hur människor ställer upp och tillsammans engagerar sig med SommarRocken, musiken och folkfesten som gemensam ledstjärna.

Funktionärernas ideella arbete är en avgörande ingrediens i den där drivkraften som år efter år möjliggjort SommarRock. Funktionärernas fantastiska arbete kan följas i ett digitalt bildspel där några hundratals fotografier visas för att förmedla bilden av det arbete som pågår för att möjliggöra denna festival.

Totalt 436 artister har uppträtt sedan 1987! På galleriet visas konsertfotografier som artisterna signerat i direkt anslutning till sina framträdande.

Galleriets innersta rum är fyllt av musik och en mäktig konsertkänsla skapas med hjälp av en sceninstallation med bildspel från konserter genom åren.

En av väggarna rymmer artisternas fotografier och citat. Här har du möjlighet att vara delaktig genom att skriva på en gul post-it och berätta vad du tycker om SommarRock Svedala. Du som missade vernissagen har fortfarande möjlighet att besöka utställningen som är öppen på följande tider:

söndag 2/7 kl 11-15
måndag 3/7 kl 17-19
onsdag 5/7 kl 17-19
torsdag 6/7 kl 17-19
fredag 7/7 kl 17-19
lördag 8/7 kl 11-15
söndag 9/7 kl 11-15
måndag 10/7 kl 17-19
tisdag 11/7 kl 17-19
onsdag 12/7 kl 17-19
torsdag 13/7 kl 17-19
fredag 14/7 kl 17-19
lördag 15/7 kl 11-15
söndag 16/7 kl 11-15

Utställningen berättar också om SommarRock Svedalas värdefulla samarbete med Ung Cancer.

Att det är SommarRock som ställer ut kommuniceras tydligt redan utanför galleriet. Vi i GALLERI KVIS styrelse är som sagt glada och stolta över att få vara delaktiga i firandet av SommarRock Svedalas 30-årsjubileum. Den här utställningen måste bara ses!

Hjärtligt välkomna till bilder och toner av SommarRock, på GALLERI KVIS!

Christina Karlsson

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *