Vad är kännetecknande för svensk kultur?

I samband med Svedala kommuns kulturkalas den 6 oktober 2018, arrangerar vi en utställning med temat svensk kultur. Utställningsperioden pågår den 29 september – 7 oktober.

Nu är det upp till dig som vill vara med och tolka temat. Vad tycker du är typiska kännetecken för svensk kultur? Vad är kännetecknande för Sverige i nutid och historiskt? Är det vår svenska midsommar, folkdräkten, dalahästarna,Turning Torso eller något helt annat? Självklart är ämnet större än vad som ryms i en utställning, så här blir det upp till var och en att avgränsa sig och välja ut något specifikt. Tänk på att du måste ha en förklaring på hur du kopplar dina alster till svensk kultur.

Vi ser gärna att du skapar några helt nya alster speciellt för denna utställning. Men det är också möjligt att ställa ut gamla hantverk som finns hemma i gömmorna om du anser att dessa är värda att visa upp.

Vi är så nyfikna och förväntansfulla på att få se ett litet utsnitt av hur just du tolkar svensk kultur.

Vi räknar med att varje deltagare får plats med ca 3 – 6 vägghängda alster och ev några fler för er som ställer ut andra objekt som tex keramik/skulpturer/textiler.

Är du intresserad av att delta? Gör en intresseanmälan snarast, mejla Christina kvis@gallerikvis.se  och berätta vad du vill ställa ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *