Martin Hedenmo den 21 – 29 juli 2018

Välkomna in och se Martin Hedenmos kommunikativa målningar. Inspiration till motiv har hämtats ur allt från egna minnen, vardagliga händelser till historiska myter och berättelser. Det här är en utställning som kan attrahera alla åldrar så ta med barn, släkt och goda vänner för att besöka utställningen som är öppen fredag, lördag och söndag kl 11-15.

När jag betraktar denna målning berättar Martin Hedenmo om hur djuren samlats för att lyssna på ekorren som har en plan och om vildsvinen som inte är intresserade.

I denna målning ser vi hur en grupp olika karaktärer har samlats för att spela monopol och precis som i verkliga livet är det mycket som händer under spelets gång.

Målningen som figurerat på utställningsaffischen och inbjudan blev såld  strax efter det att vernissagen öppnat.

Martin Hedenmo finns på galleriet under hela utställningsperioden för dig som vill ställa frågor till eller diskutera direkt med konstnären själv. Utgångspunkten för motiven är hämtade ur såväl vardagen, minnen som från myter och berättelser. Konstnären skapar med sina motiv ytterligare kommentarer till dessa berättelser och därmed lämnar han utrymme för oss som betraktare att göra våra tolkningar.

Denna målning kan beskrivas som en gammeldags “skolaffisch” som visar hur man tillverkar äppelmust.

Titeln på denna målning, Vi kommer ut ur våra garderober.

 

Den som någon gång besökt centralstationen i Malmö känner igen utsikten mot Savoy och Kramer.

Varje målning innehåller ett rikt symbolspråk som tex denna målning som heter, Jag är en ekorre. När jag personligen funderar över vad denna målning kommunicerar så relaterar jag till att vi människor är samlare, precis som ekorrarna. Ekorrarna samlar nötter och vi människor samlar på massor av olika saker. Målningen kan också tolkas som en kommentar till hur vi människor förhåller oss till  djuren och naturen. Hur vårt beteende gentemot djur och natur sätter sina avtryck och spår på olika sätt. Men detta är som sagt min personliga tolkning och beroende på vilka erfarenheter vi har med oss i våra bagage så tolkar vi konst på olika sätt.

Martin Hedenmo är född 1958, bor på Öland och Österlen här i Skåne. Nu ställer han ut här i Svedala på Galleri KVIS. Bilderna på denna sida är bara ett axplock ur helheten, kom och besök utställningen så får ni se mera.

Öppet kl 11-15,

på lördag och söndag den 21-22 juli

och fredag, lördag och söndag den 27 -29 juli.

VÄLKOMNA!

GALLERI KVIS

via Christina Karlsson, bild och text

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *