Kulturkalas med svensk kultur, lördagen den 6 oktober 2018, kl 15-20

Monica Holmquist

Svensk kultur. Vi på Galleri KVIS värnar om konst- och kulturlivet i vår kommun och därför menar vi att det är viktigt att belysa frågor som har med kultur att göra. För några månader sedan utlyste vi frågan, Vad är svensk kultur? I denna utställning får ni se hur ett urval av konstnärer valt av tolka temat svensk kultur.

Monica Holmquist

Monica Holmquist lockar fram barndomsminnen med sina fantastiska målningar av brioleksaker i trä. Varje målning har dessutom ett fyndigt namn, i form av ett adjektiv, som skapar en dialog med målningen. Brio kan kopplas till svensk företagaranda, hållbarhet och utrymme för barnets lek.

Föregångare av Monica Holmquist

Frida Nordvall

Frida Nordvall fascineras av den färgstarka samiska kulturen i norr. Hon talar varmt om det färgstarka folket i norr, om renarna, björnarna och det karga norrländska klimatet.

Kvinna med barn, av Frida Nordvall

Ann-Magreth Albin

Ann-Magreth Albin talar värnar om Barabygden och placerar gärna Killehuset i rampluset. Hon har genom åren samlat på sig broschyrer och material om Bara som nu nu visas i denna utställning. Ann-Magreth har lånat in Bertil Lundahl spännande målningar av Lindholmen, ett Naverlönnblad av keramik och en virkad familj i folkdräkt.

Ann-Magreth Albin

Anna-Karin Wihlborg

Anna-Karin Wihlborg kopplar samman svensk kultur med allemansrätten, den vackra naturen, de fascinerande djuren, Idas sommarvisa  och Astrid Lindgrens sagolika värld.

Anna-Karin Wihlborg

Margaretha Persson

Margaretha Persson placerar den svenska floran i rampljuset via Carl von Linné. En blågul mustasch av glas kommunicerar såväl med vår blågula flagga som med rockbandet Mustasch.

Margaretha Persson

Eva Bengtsson

Eva Bengtssons Sve-Dalahästar av stengodskeramik.

Bengt Savhed

Bengt Savheds natursköna oljemålningar från omgivningar i Svedala.

Bengt Savhed

Den person som vinner kulturquiset på lördag den 6 oktober kl 17.00, vinner denna vackra Sve-Dalahäst skapad av Eva Bengtsson.

Eva Bengtsson

Missa inte kulturkalaset på lördag den 6 oktober kl 15-20.                                  Kulturquis av Ulrika Liljenström kl 17                                                                  Poesiläsning av Christina Karlsson kl 16 och 19

#kviskulturkalas2018

Fototävling: Ta ett fotografi någonstans på eller utanför Galleri KVIS under kulturkalaset 2018, publicera i ditt Instagramflöde , använd hashtag  #kviskulturkalas2018. De tre bästa fotografierna presenteras i bloggen på vår hemsida gallerikvis.se, söndagen den 7 oktober kl 18.00.

Välkomna!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *