Årets nyårsgåva från oss till er!

En förhandsvisning av utställningsprogrammet för 2019

Många har hört av sig och frågat när galleridörrarna öppnar för nästa års säsong och svaret på den frågan är den 2 februari 2019. Konstårets första vernissage inleds med en utställning av Ronnie Holmberg och några av hans målarelever. Under denna utställning kommer det att hända en hel del som tex livemålning och föredrag, så boka in den 2 februari i din almanacka redan nu.


Årets samlingsutställning för barn och ungdomar under 25 år blev en succé, så vi gör det igen. Inför utställningen den 8 – 16 juni erbjuder vi barn/ungdomar under 25 år att pröva sina vingar och ställa ut alster på galleriet.

Den 20 – 28 juni planerar vi att anordna någon form av sommaraktivitet med “prova på dagar” för ungdomar. Mer info om detta är på gång. Carina Engström arrangerar en retrospektiv utställning med inlånade verk av Svedalakonstnären Thore Malmros den 3 – 25 augusti. Thore Malmros målade ofta naturmotiv från Svedala med omnejd så detta kan bli en möjlighet att bekanta sig dels med en av Svedalas konstnärer från det tidiga 1900-talet, och dels med naturmotiv hämtade från olika platser i Svedala kommun med omnejd. Om någon sitter inne med kunskaper om Thore Malmros eller har målningar som ni vill låna ut så går det bra att redan nu höra av sig till Carina Engström på telefon 0410 – 28114.

I samband med Svedalas motor- och veteranbilsdag anordnar vi den 31 augusti – 8 september en samlingsutställning med temat “Växter och motorer”.

I samband med Svedala kommuns årliga kulturkalas arrangerar vi en samlingsutställning och i år är temat “Svenska högtider och SveDalahästar”.

Konståret 2019 kommer att avslutas med den årligt återkommande samlingsutställningen där KVIS medlemmar får möjlighet att visa upp ett litet urval av sina alster. En annan tradition vi kommer att fortsätta med är dragningen på konstlotteriet för medlemmar den första advent. Då krävs det att man är på plats eller att man i förväg har meddelat vem som ska vara ombud annars går vinsten vidare till nästa.

Vi vill också passa på att flagga för att vi alldeles nyss fått ett återbud på utställningsperioden den 30 mars – 7 april 2019 så om någon vill boka in sig på denna period är det bara att höra av sig via mejl till kvis@gallerikvis.se

Vi önskar er alla ett riktigt Gott avslut på 2018,

och ett riktigt Gott Nytt År!

Galleri KVIS styrelse: Eva Bengtsson, Margaretha Persson, Ulrika Liljenström, Ann-Magreth Albin, Ewa Lennerling, Yvonne Fors, Ingegerd Andersson och Christina KarlssonLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *